COVID-19 בישראל

צוות מומחים מהאוניברסיטה העברית מעריך: גל התחלואה הנוכחי נבלם

מחברי הדו"ח סבורים שירידה במספרי המאומתים היומיים החדשים, צפויה בימים הקרובים. עם זאת גם נאמר בדו"ח כי פתיחת שנת הלימודים צפויה להשתבש עקב תפוצת ההדבקה

מגיפת הקורונה בישראל, אוגוסט 2021. צילום: אוליביה פיטוסי/ פלאש 90

דו"ח שהכינה קבוצת המומחים של האוניברסיטה העברית והוגש ביום ו' למל"ל מדגיש: "גל התחלואה הנוכחי נבלם בזכות השילוב שבין מבצע הבוסטר לבין יישום המגבלות הרכות. מבצע הבוסטר הוביל לעצירה של העלייה בתחלואה הקשה". מחברי הדו"ח סבורים שירידה במספרי המאומתים היומיים החדשים, צפויה בימים הקרובים.

עם זאת גם נאמר בדו"ח: "פתיחת שנת הלימודים ביום ד', 1 בספטמבר צפויה להשתבש עקב תפוצת ההדבקה, אך בקצב ההתחסנות הנוכחי סביר כי ההתפרצות לא תתחדש".

על התחזית הזאת חתמו: פרופ' ינון אשכנזי, פרופ' דורון גזית ופרופ' נדב כץ מ"מכון רקח" לפיזיקה, פרופ' רונית קלדרון-מרגלית ופרופ' רן ניר-פז מבית הספר לבריאות הציבור ורפואה קהילתית ובית החולים הדסה ומאיר בינג.

בין עיקרי הדו"ח:

  • "הסיכון לתחלואה קשה בקרב בני 60 פלוס שאינם מחוסנים עלה באופן משמעותי בימים האחרונים וכעת הוא פי חמישה מזה של המחוסנים. רובם המכריע של החולים במצב קשה ובאשפוז צפויים להיות מקרב קבוצה זו. עיקר התמותה צפויה בקרב החולים שאינם מחוסנים".
  • "שמירה על המגבלות הקיימות והמשך מבצע החיסון במנת הדחף צפוי להוביל לירידה במקדם הדבקה אל מתחת ל-0.85 בשבוע השני של ספטמבר. לכן: גם אם פתיחת שנת הלימודים תגרום לעליה של 10% במקדם ההדבקה, הירידה לא צפויה להיעצר".

גם מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, אמר אמש (מוצ"ש) כי מסתמנת בלימה בתחלואת הקורונה: רואים בלימה בתחלואה, גם בחולים הקשים, גם במאומתים. אני מקווה שזה יימשך".

עוד אמר פרופ' אש כי בעשרת הימים האחרונים ניכרת ירידה במקדם ההדבקה. "בקצב הזה בעוד שבוע נראה כנראה שמקדם ההדבקה מתחת ל-1, וזה היפוך מגמה. אז נתחיל לראות את הירידה בתחלואה. מסת המתחסנים היא המשפיעה המרכזית בכך".

בתוך כך מסרה שרת הפנים וחברת קבינט הקורונה, איילת שקד: האפשרות להתחסן במנה שלישית תיפתח בימים הקרובים לכלל האוכלוסייה.

נושאים קשורים:  חדשות,  מגיפת הקורונה,  פרופ' נחמן אש,  האוניברסיטה העברית
תגובות