COVID-19 בישראל

ישראל תרכוש עשרה מיליון מנות מתרכיב החיסון של "אסטרהזניקה"

במשרד הבריאות מבהירים: חיסוני הקורונה שיגיעו לישראל יעברו את כל הליכי האישורים והבדיקות הקפדניות | בקופות החולים שוקלים להקים מרכזי חיסון מיוחדים לציבור המתחסנים

בקבוקוני חיסון לקורונה. אילוסטרציה

קופות החולים בוחנות הצעה להקים מרכזי חיסון מיוחדים במבצע ההתחסנות לקורונה הצפוי בשנה הבאה, במקום שאלה יינתנו במרפאות הקהילה. כמו כן המליץ להן משרד הבריאות להשלים את תכניות ההיערכות למתן חיסוני הקורונה עד סוף דצמבר.

בדיווח על כך של מיטל יסעור בית-אור ב"ישראל היום" נמסר כי הצורך במרכזי חיסון נובע מהאתגר הלוגיסטי הכרוך בטיפול בתרכיבי החיסון והצורך במתקני קירור מיוחדים לאחסונם – מתקנים שלא מצויים כיום במרפאות הקהילה. מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, כבר קיים על כך פגישה עם מנהלי ארבע הקופות.

נמסר שעם הגעת תרכיבי החיסון לישראל יהיו ארבעה צוותים שיעסקו בהתוויית מדיניות החיסון, בצד הלוגיסטי, מתווה הביצוע של מבצע החיסונים והסברה – צוות שיטפל גם במתנגדים, סרבני והססני חיסונים. כמו כן ימונה "פרויקטור" לנושא בכפוף למנכ"ל משרד הבריאות.

מאחר שנראה כי לא יחוקק חוק שיטיל חובת חיסון, ביקש שר הבריאות לבדוק עדכון בחוק לפיצוי נפגעי חיסונים, כך שבין החיסונים הכלולים בו יהיה גם החיסון לקורונה. ההחלטה על פיצוי כספי כפופה לאישור של ועדה מקצועית.

פרופ' לוי הבהיר בתדרוך לתקשורת בשבוע שעבר: "כל תרכיבי החיסון שיובאו לישראל יירשמו על ידי כל רשויות הרגולציה, בארץ, באירופה וב-FDA. יוצעו בישראל רק תרכיבי חיסון שיעברו את כל הליכי האישורים והבדיקות הקפדניות לבירור מקורם, יעילותם, בטיחותם ואיכות הייצור שלהם – בסטנדרטים המחמירים ביותר".

בישראל גם מצפים שתרכיב החיסון שפותח במכון הביולוגי בנס ציונה יוכל להיות מוצע למבקשי ההתחסנות בשנה הבאה, כנראה רק לקראת סופה.

ביום ו' הודיעו משרד ראש הממשלה, משרד הבריאות ונציגת חברת אסטרהזניקה בישראל, כי הושגו הבנות עם חברת התרופות לקראת חתימה על הסכם לרכישת כעשרה מיליון מנות של תרכיב החיסון AZD1222 שפותח באוניברסיטת אוקספורד הבריטית יחד עם החברה. ההסכם יאפשר לספק את תרכיב החיסון לחמישה מיליון ישראלים. כל זאת בנוסף להסכמי רכש שנעשו קודם לכן עם "מודרנה" ו"פייזר" האמריקאיות שתרכיבי החיסון שהן פיתחו וייצרו מבוססים על טכנולוגיה אחרת מזו של "אסטרהזניקה".

אספקה ראשונית של התרכיב הבריטי צפויה להגיע לישראל במהלך המחצית הראשונה של 2021 בכפוף לקבלת כל האישורים הרגולטוריים באירופה, בארה"ב ובישראל.

בהודעה לתקשורת נמסר כי ישראל נמצאת "במגעים מתקדמים עם חברות נוספות מתוך כוונה שכל אזרח שיחפוץ להתחסן יוכל לעשות זאת עם חיסונים שונים, ממקורות שונים".

אוהד גולדברג, מנכ"ל "אסטרהזניקה ישראל", מסר: "זה הסכם היסטורי בהובלת הנציגות המקומית של החברה וכחלק ממדיניותה להנגשה שוויונית ורחבת היקף בעולם של תרכיב החיסון הזה וכחלק ממחויבותה של החברה לבריאות הציבור. 'אסטרהזניקה' תספק את החיסונים במודל 'ללא רווח' בתקופת המגיפה ותמשיך לעבוד באופן צמוד עם רשויות בריאות ברחבי העולם לרבות משרד הבריאות הישראלי".

החברה בנתה מערך ייצור המוני נרחב במיוחד על מנת לעמוד ביכולות ייצור מהירות ורחבות היקף. במקביל, כך נמסר, יימשכו בה המחקרים על מנת להבטיח את הבטיחות והיעילות של AZD1222. "אנו גאים בהתגייסות של החברה, כמו גם של כל תעשיית הביו-פרמצבטיקה, לסייע ולהציל חיים תוך צמצום ההשפעות הקשות, החברתיות והכלכליות של המגיפה העולמית הזו", ציין גולדברג.

נושאים קשורים:  חיסון לקורונה,  אסטרהזניקה,  משרד הבריאות,  חדשות,  19-COVID,  קורונה
תגובות
אנונימי/ת
23.11.2020, 07:37

מיותר.
לא תהיה דרישה לכמות כזו

אנונימי/ת
23.11.2020, 20:38

מדוע להיות שלילי כל כך? ראה את ההוצאה הכספית על הבדיקות הסרולוגיות שעבר זמנן, הנבואה נתנה לשוטים (או לחבלים...או לחובלים), הדרג המקצועי לא קובע...רק הדרג הפוליטי! let it be כל עוד לא תהיה כפייה נוסח אדלשטיין

אנונימי/ת
24.11.2020, 12:17

מעניין אם במידה שיגיעו חיסונים מכמה חברות, המתחסנים יוכלו לבחור את סוג החיסון שרצוי להם

22.12.2020, 19:31

לדעתי החיסון של מודרה חייב להשלים למרפאות הקטנות ההפרעות. כמו כל החיסונים האחרים מפני שאין בעיית טמפרטורה. אין סיבה לנייד אוכלוסייה גם קשישה ושאין לה מכונית למרכזים.