במחקר הערכה כלכלית, החוקרים בחנו את העלות-תועלת של מולנופיראוויר (molnupiravir), תרופה אנטי-ויראלית פומית לטיפול מוקדם במחלת נגיף הקורונה (SARS-CoV-2) שערכה באוכלוסיות מחוסנות לא היה ידוע קודם לכן.
עוד בעניין דומה
במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת British Journal of General Practice, החוקרים שאפו להעריך את העלות-תועלת של מולנופיראוויר בהשוואה לטיפול רגיל בלבד בקרב אנשים מחוסנים בקהילה בסיכון גבוה יותר לתוצאות חמורות של מחלת הקורונה במשך תקופה של 6 חודשים.
המחקר נערך כחלק מניסוי PANORAMIC בבריטניה, תוך שימוש בניתוח עלות-תועלת מנקודת המבט של NHS בבריטניה ושירותים חברתיים אישיים על פני תקופה של 6 חודשים. הניתוח כלל עלות מצטברת לשנת חיים מותאמת איכות (QALY), עם ניתוחי רגישות ותת-קבוצות כדי להעריך את ההשפעות של אי ודאות והטרוגניות. ניתוח סף נערך גם כדי לקבוע תמחור פוטנציאלי עבור מולנופיראוויר שיתאים לקריטריונים הסבירים להחזר.
מתוצאות המחקר עולה כי מולנופיראוויר הביא לעלויות ממוצעות גבוהות יותר של 449 ליש"ט (רווח בר סמך 95%, 445-453) ו-QALY ממוצעים גבוהים יותר של 0.0055 (רווח בר סמך 95%, 0.0044-0.0067) בהשוואה לטיפול רגיל, מה שהוביל לעלות מצטברת ממוצעת ל-QALY של 81,190 ליש"ט. ניתוח תת-קבוצות הצביע על הסתברות של 55% לעלות-תועלת בסף של 30,000 ליש"ט ל-QALY עבור אנשים בני 75 ומעלה, מה שמציע מחיר של 147 ליש"ט לקורס כדי לעמוד בסף של 15,000 ליש"ט ל-QALY.
החוקרים סיכמו כי בעלות הנוכחית של 513 ליש"ט לקורס, סביר להניח שמולנופיראוויר לא יהיה חסכוני בהשוואה לטיפול רגיל על פני תקופה של 6 חודשים בקרב חולי קורונה מחוסנים שנמצאים סיכון מוגבר לתוצאים שליליים, למעט לבני 75 ומעלה.
מקור: