מתחילת מגפת הקורונה הוצעו מספר טיפולים למחלה. רמדסיביר הוכחה כתרופה יעילה עבור טיפול בחולים קשים עם דלקת ריאות המקושרת לקורונה. למרות שקיימים מספר מחקרים המוכיחים את יעילותה של רמדסיביר, אף מחקר לא בחן את היעילות שלה כתלות במצב ההתחסנות.
עוד בעניין דומה
מטרת מחקר זה הייתה לבחון האם יש הבדל בתוצאים של נבדקים שקיבלו רמדסיביר כתלות במצב ההתחסנות של המטופלים. התוצא העיקרי שנבדק היה שיעורי תמותה באשפוז. התוצאים השניוניים שנבדקו כללו צורך בהעברה לטיפול במחלקה לטיפול נמרץ וצורך בטיפול עם חמצן תוספי. במחקר עוקבה רטרוספקטיבי אורכי זה נכללו כל הנבדקים הבגירים שאושפזו עקב מחלה קשה של קורונה וקיבלו טיפול עם רמדסיביר בבית החולים האוניברסיטאי פדואה (Padua, Italy) בין התאריכים 1 לספטמבר 2020-31 לינואר 2022. החוקרים בחנו את כלל מאפייני הבסיס של הנבדקים, כולל מצב ההתחסנות שלהם. על מנת לקבל הערכה טובה יותר של התוצאים, בוצעה התאמה לפי ציוני נטייה עבור מצב התחסנות.
במחקר נכללו 708 נבדקים, מתוכם 605 (85.4%) התחסנו באופן מלא. בסך הכל נצפו שיעורי תמותה באשפוז של 5.1% (n=36), ושיעורי תמותה תוך 30 ימים של 2.4% (n=17). לאחר התאמת ציוני נטייה, נצפו שיעורי תמותה דומים בין קבוצות המחקר. הצורך באשפוז במחלקה לטיפול נמרץ או בטיפול עם חמצן תוספי היה נמוך יותר עבור נבדקים שהתחסנו.
מסקנת החוקרים הייתה כי ייתכן ולהתחסנות מלאה כנגד קורונה יש השפעה על הצורך באשפוז במחלה לטיפול נמרץ ובטיפול עם חמצן בזרם גבוה עבור מטופלים עם קורונה בדרגה בינונית-קשה אשר טופלו עם רמדסיביר.
מקור: